Een tuin huren bij Volkstuin Vereniging Wijk bij Duurstede

Wilt u een tuin huren bij Volkstuinvereniging Wijk bij Duurstede? Dat is mogelijk als u inwoner bent van de gemeente Wijk bij Duurstede, en 18 jaar of ouder bent, dan kunt u zich inschrijven met het formulier onderaan deze pagina als aspirant-lid. U betaalt dan € 7,00 inschrijfgeld en € 4,50 contributie. Na invullen van het formulier ontvangt u van de penningmeester een factuur, deze moet binnen 14 dagen worden voldaan. Vanaf de datum dat de betaling binnen is bij de penningmeester staat u ingeschreven als aspirant-lid. U moet er wel rekening mee houden dat het even kan duren voordat u kans maakt op een tuin. Soms  komen er in een jaar veel tuinen vrij, bijvoorbeeld wel tien, een ander jaar zijn het er maar een paar.

Bezint……..…
Voordat u zich inschrijft is het goed even stil te staan bij de hoeveelheid werk die een volkstuin vraagt. Zeker in het begin van het seizoen en tijdens de oogsttijd vraagt het onderhoud van een tuin snel 10 uur of meer per week! Hieronder vindt u veel gestelde vragen over een tuin bij Volkstuinvereniging Wijk bij Duurstede. Mocht uw vraag er niet bij staan, neemt u dan contact op met het secretariaat van de vereniging.

Hoe schrijft u zich in?
Inschrijven met het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Hierop ook de volgorde van voorkeur voor een locatie vermelden.

Hoe lang duurt het voordat u kans maakt op een tuin?
De lengte van de wachtlijst varieert. Soms  komen er in een jaar veel tuinen vrij, bijvoorbeeld wel tien, een ander jaar zijn het er maar een paar.

Hoe weet u of er een tuin vrij komt?
Komt er een tuin vrij en staat u bovenaan de wachtlijst, dan wordt dit aan u bekendgemaakt. Bent u niet geïnteresseerd in de aangeboden tuin, dan komt u daardoor niet onderaan op de lijst, maar doet een volgende keer gewoon weer mee. Bij een tweede afwijzing komt u wel onderaan de wachtlijst.

Welke regels gelden voor het huren en onderhouden van een tuin?
De volgende link leidt naar de statuten en reglementen van de vereniging. Taaie en soms ingewikkelde kost, maar nodig om van op de hoogte te zijn, zodat later geen problemen ontstaan. Het is van belang om deze te lezen voordat u zich aanmeldt als lid.

Wat kost een tuin?
Kijk op deze pagina voor de actuele prijs van een tuin.

Betaalt u een borgsom?
Eenmalig wordt een borgsom van € 1,– gevraagd per vierkante meter. Het is mogelijk om dit bedrag te betalen in vier termijnen. De borg is bedoeld om te voorkomen dat mensen bij opzegging van de tuin grote hoeveelheden rommel en onkruid achterlaten. Wanneer de tuin bij beëindiging van het lidmaatschap weer in goede staat wordt opgeleverd, ontvangt u de borg weer retour.”

Hoe wordt u huurder van een tuin?
Als er een tuin beschikbaar is en je gaat hiermee akkoord ben je na het ondertekenen van een huurovereenkomst de bezitter van deze tuin. Soms kunnen er spullen worden overgenomen. Dit dient men in onderling overleg te regelen. De beheerder zal de oude en nieuwe huurder met elkaar in contact brengen.

Wat biedt Volkstuinvereniging Wijk bij Duurstede?
Het bestuur van Volkstuinvereniging Wijk bij Duurstede houdt de leden op de hoogte door middel van tweemaal per jaar het digitale tijdschrift “De Tuinder”, regelmatig een nieuwsbrief en deze website. Eenmaal per jaar wordt de algemene ledenvergadering georganiseerd. En jaarlijks de zaterdag na de IJsheiligen een plantenruilbeurs.

Wat verwachten wij van de tuinders?
Wij verwachten van de tuinders dat zij er rekening mee houden, dat het hebben en onderhouden van een tuin veel tijd en energie kost. Een dergelijke hobby kost veel vrije tijd. Voordat men aan het huren van een tuin begint dient men zich hiervan terdege bewust te zijn. De tuin moet goed worden onderhouden: onkruidvrij houden, onderhouden van de opstallen en snoeien van de struiken. Ook het pad langs de tuinen wordt door de huurders onkruidvrij gehouden. Twee keer per jaar houdt de beheerder een schouw en kijkt of u uw tuin goed onderhoudt en of er langs de paden en hekken het onkruid is verwijderd.

Een tuin huren bij Volkstuinvereniging Wijk bij Duurstede? Hieronder kunt u zich aanmelden als aspirant-lid.

Aanmelden aspirant-lid
Share